ALVIDES Crianza 2019 D.O. Ribera Del Duero

199,00 kr.

ALVIDES CRIANZA 2019 fra Bodegas ALVIDES, DO RIBERA DEL DUERO

Vinen er lavet af 100 % Tempranillo (Tinto Fino), beliggende i “La Aguilera” området i Ribera del Duero. Vinmarkerne er 50-55 år gamle og ligger i 850 meters højde plantet i sydøstlige skråninger, lette jordarter sammensat af grus, kalk og ler.

13 på lager (kan bestilles som restordre)

Køb 6 flasker og få 21 kroner i rabat pr. flaske

Beskrivelse

ALVIDES CRIANZA 2019 fra Bodegas ALVIDES, DO RIBERA DEL DUERO

Vinen er lavet af 100 % Tempranillo (Tinto Fino), beliggende i “La Aguilera” området i Ribera del Duero. Vinmarkerne er 50-55 år gamle og ligger i 850 meters højde plantet i sydøstlige skråninger, lette jordarter sammensat af grus, kalk og ler.

ALVIDES CRIANZA 2019 D.O. RIBERA DEL DUERO lagres i tolv måneder på franske egetræsfade. I slutningen af denne periode føres den til tanken til homogenisering, hvor den gennemgår letfiltrering gennem patroner (åben pore) og derefter aftappes.

Klima: kontinentalt klima præget af meget kolde vintre og tørre somre, med temperaturer stærkt kontrasteret mellem varme dage og kølige nætter.

Druerne høstes i begyndelsen af oktober 2018 efter Sensoranalyse.

Farve: intens morello kirsebærrød, kraftig og med betydelig dybde. Ren, lys og vital.

Bouquet: stor og kompleks, som svarer til en vin, der forblev omkring 12 måneder i et egetræsfad. Det er bredt og suggestivt. Med mange variationer, mens det hældes i glasset og ilter. Over en let moden frugtkerne kan vi finde “tintas”, krydderier og tjære med et mineralsk hint, efterfulgt af kakao, kakao og nogle karamelessenser over en meget godt opvarmet eg.

Mund: den er kraftig, meget vital, med tanniner, men uden at være ru, ekstraordinært syre-alkoholafbalanceret, lang og kødfuld. Det er en fin vin i verdens bredeste forstand, der vil opleve en langsom udvikling og vil vise fløjlsagtige fornemmelser i munden over tid.

Alkoholindhold 14,5 %.

Sukkerindhold < 2 g/l

Samlet syreindhold 5 g/l

Server mellem 16C og 18C. Åbn 30 minutter, før du nyder det for at muliggøre en ordentlig iltning.

Vinfremstilling: Udvalgt høst i hånden med udbytter begrænset til 4500 kg pr. hektar. Høsten begynder i begyndelsen af oktober, begyndende med de mest modne pakker. Når druerne er bragt ind i vingården, sås tankene med indfødt gær og den alkoholiske gæring begynder. I løbet af fadperioden, der varer 30 dage, knuses og pumpes vinen dagligt, samtidig med at gærens densitet, temperatur og udvikling kontrolleres. Ved afslutningen af denne gæring tømmes tankene, og vinen tages ud til malolaktisk gæring. Den malolaktiske gæring begynder uden tilsætning af bakterier.

Temperaturen holdes stabil ved 20C i en periode på 22 dage, hvor vi overvåger niveauerne af æblesyre og mælkesyre. Når æblesyreindholdet er mindre end 0,1 g/l, dekanteres vinen for at adskille bærmen og overføres direkte til tønderne uden nogen form for filtrering, klaring eller koldbehandling.

Bedømmelse:

2019: 90 KARAFFEL, 91 James Suckling, GULDMEDALJE CONCOURS MONDIALE BRUXELLES, SØLVMEDALJE MUNDUS VINI Vinfremstilling Vineyards Soil Climate.

 

Velegnet til: Grillet kød, oksekød, lam, pastaretter, stærk krydret mad, kraftige oste

Teknisk beskrivelse:
Vinproducent: Alvides
Vin type: Rødvin
Appellation: D.O. Ribera del Duero
Klassifikation: Crianza
Region: Castilla y León
Land: Spanien
Drue type:100% Tempranillo

Årgang: 2019
Alder på vinstokke: 50-55 år
Fadlagring: 12 måneder på franske egetræsfade
Alkoholindhold: 14,5%
Markernes højde o.h.: 850m
Høstmetode: Manuelt
Drikkemoden: Nu og indtil 12 år efter høståret
Serverings temperatur: 15 til 17 º C

Yderligere information

Lande

Vintyper

Druetyper

Vinområder

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “ALVIDES Crianza 2019 D.O. Ribera Del Duero”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen