Beskrivelse
ALVIDES ROBLE 2020 Ribera Del Duero fra Bodegas Alvides
ALVIDES ROBLE 2020 Ribera Del Duero kommer fra 35 år gamle 100 % Tempranillo (Tinto fino) vinstokke fra “Aranda de Duero”, “La Horra” og “La Aguilera” område. Markerne ligger i 850 meters højde. Høstet i begyndelsen af oktober 2019 efter en Sensorisk analyse. Vinen dyrkes økologisk. Altså ingen pesticider og ingen kunstgødning. Manuel høst og manuel selektering ved sorteringsbordet.
Vinfremstilling: Udvalgt høst i hånden med begrænset udbytte til 5000 kg / ha. Høsten begynder tidligt i oktober, begyndende med de mest modne plots. Når druerne er bragt ind i vingården, er tankene sået med indfødt gær og den alkoholiske gæring begynder. I løbet af tøndeperioden, som varer +/- 30 dage knuses vinen og pumpes dagligt, alt imens densitet, temperatur og gærens udvikling overvåges. Ved afslutningen af denne gæring tømmes tankene, og vinen tages ud til malolaktisk gæring.
Den malolaktiske gæring begynder uden tilsætning af bakterier. Temperaturen holdes stabil ved 20o C for en periode på +/- 22 dage, hvor niveauerne af æblesyre og mælkesyrer overvåges. Når æblesyreindholdet er mindre end 0,1 g/liter, dekanteres vinen for at adskille bærmen og overføres direkte til tønder uden at gennemgå nogen form for filtrering, afklaring eller koldbehandling.
ALVIDES ROBLE 2020 Ribera del Duero lagres i 6-8 måneder på franske egetræsfade (højst tre år gamle). Ved udgangen af denne periode føres vinen til tanken til homogenisering, hvor det gennemgår let filtrering gennem patroner (åben pore) og aftappes derefter. Alkoholindhold 14,5% vol.
- Jord: Sydøstlige skråninger, lette jordarter sammensat af grus, kalk og ler.
- Klima: kontinentalt klima præget af meget kolde vintre og tørre somre med temperaturer stærkt kontrasteret mellem varme dage og kølige nætter.
- Farve: Dyb, strålende og intens kirsebærrød farve.
- Bouquet: Fyldig vin med stor intensitet på næsen, ren og ren, med brombær, sort lakrids og mineralske undertoner. Egetræet er meget godt integreret med frugten, der tilføjer meget fin vanilje, toasty og krydret aromaer.
- Mund: Alvides Roble er meget koncentreret og velstruktureret med modne tanniner, der gør teksturen af vinen silkeagtig og fløjlsagtig. Stor syre, der gør vinens finish frisk og ren.
- Madparring: denne vin passer perfekt sammen med grillet kød (stegt svinekød, kyllingevinger, ribben …) og grøntsager, svinekødsboller, patéer, saltede pølser og halvhærdede oste. Også med risotto, pizza, pasta og spansk tapas.
Åbn 20 minutter, før du nyder det for at muliggøre en ordentlig iltning.
Samlet syreindhold 5 g/l
Sukkerindhold >2 g/l
Ratings
- 88 James Suckling (V. 2020)
- 90 POINT JAMES SUCKLING (Vtge. 2019)
- 92 POINT JAMES SUCKLING (Vtge. 2015, 2016 og 2018)
- 91 POINT TIM ATKIN MW (Vtge. 2016)
Velegnet til: denne vin passer perfekt sammen med grillet kød (stegt svinekød, kyllingevinger, ribben …) og grøntsager, svinekødsboller, patéer, saltede pølser og halvhærdede oste. Også med risotto, pizza, pasta og spansk tapas.
Teknisk beskrivelse:
Vinproducent: Alvides
Vin type: Rødvin
Appellation: D.O. Ribera del Duero
Klassifikation: Roble
Region: Castilla y León
Land: Spanien
Drue type:100% Tempranillo
Årgang: 2020
Alder på vinstokke: 35 år
Fadlagring: 6-8 måneder på franske egetræsfade
Alkoholindhold: 14,5%
Markernes højde o.h.: 800-850m
Høstmetode: Manuelt
Drikkemoden: Nu og indtil 10 år efter høståret
Serverings temperatur: 15 til 17 º C
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.