ABADAL Franc 2022 rødvin, D.O. Pla de Bages, Catalonien fra Bodegas Abadal

165,00 kr.

ABADAL Franc 2022 rødvin, D.O. Pla de Bages, Catalonien afslører en tæt, rubinrød farve i vinglasset. Denne vin imponerer med sin elegant tørre smag. Kraftig og kompleks, denne tætte og fløjlsagtige rødvin præsenterer sig selv på ganen. På grund af sin vitale frugtsyre afslører Abadal Franc sig imponerende frisk og livlig i ganen. Finalen på denne ungdommelige rødvin fra vinregionen Catalonien, nærmere bestemt fra D.O. Pla de Bages, inspirerer endelig med betydelig efterklang.
Denne vins ærlighed og kompleksitet skyldes sammensmeltningen af balsamico- og blomsteraromaer fra omgivelserne (mynte, violet, rosmarin) med røde frugt- og karamelnoter.
Friskhed, elegance og generøsitet integreret af fire måneders lagring på fad. Lagring på 4 måneder på egetræsfade med 225 liter fine og ekstra fine egetræstønder. Alkohol på 14%.

82 på lager

Køb 6 flasker og få 30kr rabat per flaske

Beskrivelse

ABADAL Franc 2022 rødvin, D.O. Pla de Bages, Catalonien.

ABADAL Franc 2022 rødvin, D.O. Pla de Bages, Catalonien afslører en tæt, rubinrød farve i vinglasset. Denne vin imponerer med sin elegant tørre smag. Det blev aftappet med kun 2 gram restsukker. Som du kan forvente af en vin til en eksklusiv indgangspris, fortryller denne spanier naturligvis med den fineste balance på trods af al tørheden. Fremragende smag kræver ikke nødvendigvis restsukker. Kraftig og kompleks, denne tætte og fløjlsagtige rødvin præsenterer sig selv på ganen. På grund af sin vitale frugtsyre afslører Abadal Franc sig imponerende frisk og livlig i ganen. Finalen på denne ungdommelige rødvin fra vinregionen Catalonien, nærmere bestemt fra D.O. Pla de Bages, inspirerer endelig med betydelig efterklang.

Grundlaget for den kraftige Abadal Franc fra Catalonien er druer fra druesorterne Cabernet Franc,  Tempranillo og Sumoll. Når den perfekte fysiologiske modenhed er sikret, høstes druerne til Abadal Franc udelukkende i hånden uden hjælp fra grove og ikke-selektive maskiner. Efter høst i hånden transporteres druerne hurtigt til pressehuset. Her vælges de og brydes omhyggeligt op. Gæringen finder derefter sted ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af lagring på den fine bærme i et par måneder, før vinen endelig tappes på flaske.

Denne vins ærlighed og kompleksitet skyldes sammensmeltningen af balsamico- og blomsteraromaer fra omgivelserne (mynte, violet, rosmarin) med røde frugt- og karamelnoter.

Friskhed, elegance og generøsitet integreret af fire måneders lagring på fad. Lagring på 4 måneder på egetræsfade med 225 liter fine og ekstra fine egetræstønder. Alkohol på 14%.

Kort maceration, generelt mindre end 10 dage. Gæring med pigeage (som med remontage, er pigeage en teknik til at opløse den hat af skaller som dannes i toppen af gæringskarret. I stedet for at pumpe mosten op over hatten, remontage, så presser man i stedet mosten ned med et stempel for at opnå mere ekstrakt). Alkoholisk gæring i 10 dage ved en temperatur på 24 C.

 

Fakta:

Vintype: Rødvin

Årgang: 2022

Land: Spanien

Område: Catalonien

Region: D.O. Pla de Bages

Anledning og tema: Reception , Familiefest , Grillfest , Jul

Druesorter: Cabernet Franc, Tempranillo, Sumoll

Lagring: 4 måneder i 225 l franske og amerikanske egetræstønder

Høst : Håndplukning samt sortering

Aroma: Solbær , mineral , mynte / citronmelisse , hindbær , eukalyptus , læder , chokolade

Smag: Tør

Mundfølelse: fløjlsagtig , tæt

Eftersmag: lang

Optimal serveringstemperatur i C °: 15 – 17

Denne vin er velegnet til: Oksekød, kalvekød, risretter, tapas, kylling

Holdbarhed i år fra årgang: 6 – 8 år

Wine acidity in g/l: 5,1

Residual sugar in g/l: 2,0

Alkohol i vol%: 14

Allergener og ingredienser: Indeholder sulfitter

Yderligere information

Lande

Vintyper

Druetyper

, ,

Vinområder

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “ABADAL Franc 2022 rødvin, D.O. Pla de Bages, Catalonien fra Bodegas Abadal”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen