Beskrivelse
Abadal elRosat 2022 Rosévin D.O. Pla de Bages er en forfriskende karakter af den lokale Sumoll-sort smelter sammen med frugtagtige Cabernet Sauvignon præget af aromaerne af vilde jordbær og røde skovfrugter, jordbærtræ og granatæble, der findes i omgivelserne.
Denne Abadal elRosat 2022 Rosévin er sprudlende og frisk og præsenterer blommer og hindbær med søde syltetøjsnoter.
Pellikulær maceration mellem 15 og 20 timer. Blød presning. Statisk debourbage.
Alkoholisk gæring i rustfrit stål aflejringer i 15 dage ved en kontrolleret temperatur på 16° C.
Den forfriskende stil af den indfødte Sumoll-sort blander sig med det frugtagtige udtryk af Cabernet Sauvignon, præget af aromaerne omkring jordbær og rød skovfrugt, jordbærtræ og granatæble.
Den lokale sort Sumoll bringer mere længde, friskhed og surhed til vinen og øger dens kontinentale karakter.
Abadal er en familiekælder født med kaldet til at lave vine, der udtrykker det unikke landskab:
Vingårde i terrasser omgivet af skove, unikke traditionelle sorter med Picapoll og Mandö druer som vigtigste eksponenter og jord af ler med en stærk tilstedeværelse af sten.
Om Abadal elRosat:
Den lækre Abadal elRosat fra Abadal kommer ind i glasset med strålende rubinrød. Denne spanske vin imponerer med sin elegant tørre smag. Det blev aftappet med 2,6 gram restsukker. Som du kan forvente af en vin til en eksklusiv indgangspris, fortryller denne spanier naturligvis med den fineste balance på trods af al tørheden. Aromastoffer kræver ikke nødvendigvis meget restsukker. I ganen er teksturen på denne letfodede rosévin vidunderligt let. På grund af den afbalancerede frugtsyre smigrer Abadal elRosat ganen med en fløjlsagtig følelse uden samtidig at mangle saftig livlighed. Finalen på denne ungdommelige rosévin fra vinregionen Catalonien, nærmere bestemt fra Pla de Bages DO, betager endelig med en god finish.
Vinificering af Abadal elRosat fra Abadal:
Denne elegante rosévin fra Spanien er fremstillet af druesorterne Cabernet Sauvignon og Sumoll. På tidspunktet for optimal modenhed høstes druerne til Abadal elRosat udelukkende i hånden uden hjælp fra grove og mindre selektive høstere. Efter høst i hånden transporteres druerne til vingården så hurtigt som muligt. Her sorteres de og brydes omhyggeligt op. Gæringen finder derefter sted i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Efter afslutningen af gæringen kan Abadal elRosat fortsætte med at harmonisere på den fine bærme i et par måneder.
Madanbefaling til Abadal Abadal elRosat:
Ideelt set kan du nyde denne rosévin fra Spanien, der er godt kølet ved 8 – 10 ° C som tilbehør til kartoffelsteg med laks, porre tortilla eller grøntsagsgryderet med pesto. Super til jordbær og rød frugtsalat, laks en papillote med grøntsager, skaldyrsnudler, dampede muslinger eller svampekage med jordbærsyltetøj.
Fakta:
Land: Spanien
Område: Catalonien
Apellation: D.O. Pla de Bages
Vintype: Rosévin
Smag: Tør
Høstmetode: Håndplukning
Aroma: Blackberry , Sur kirsebær , solbær , Skovbund , Mynte / citronmelisse , Eukalyptus , Rabarber
Alkohol: 12,5%
Anledning og tema: Velkomstdrik, Altan / Terrasse , Grillfest , Parti , Picnic
Vinsyre g/l: 5,5
Restsukker g/l: 2,6
Druesorter: Cabernet Sauvignon , Sumoll
Lagring: Tank i rustfrit stål
Holdbarhed: 5-6 år efter høståret
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.