Beskrivelse
Ultria Raul Perez Menzia rødvin 2020, Bierzo
Hvor mange ofte beskriver Raúl Peréz’s vine som nærmest Burgundiske i deres udtryk, så er Ultreia Mencia langt mere i stil med de store vine fra det nordlige Rhône.
Druerne til denne vin kommer vinstokke, der er over 100 år gamle. Jorden rig på skiffer og det er med til at give vinen sin udprægede Rhône-lignende stil.
Ultria Raul Perez Menzia rødvin 2020 er gæret og lagret, med drueskindet, i gamle 300 liters egetræsfade i op mod 11 måneder. Vinen åbner sig med en kompleks aromaprofil af brombær, urter, charcuteri, ribs, saltlakrids, velhængt kød, tobak og ikke mindst peber.
På tungen er vinen potent, men stadig præget af den skiffer-dominerede jordbund, der supplerer vinen med en utrolig mineraldreven friskhed! Alkohol på 13,5%. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret.
Kan med fordel hældes på en karaffel 30 minutter før servering ved 14-15 grader.
Raúl Pérez
Bredt anset som en af verdens mest visionære og bedste vinmagere. I 2005 forlod
han familiens vingård i Bierzo for at skabe Bodegas y Viñedos Raúl Pérez. Siden
har han ikke set sig tilbage, og han har for alvor været med til at sætte området
Bierzo på landkortet hvor han i dag står som det klare referencepunkt for
området. Raul Perez er i både 2014 og 2015 er udnævnt til “The best winemaker in the world”.
Smagsnoter:
Duft: Kompleks aromaprofil af brombær, urter, charcuteri, ribs, saltlakrids, velhængt kød, tobak og ikke mindst peber.
Farve: Rubinrød med mahogni-nuancer.
Smag: Tør, frugtig, syre og lettere tannisk. Potent og med mineraldreven friskhed.
Velegnet til: Grillet eller stegt kød, gerne med masser af urter. Barbecue med gris, lam, okse.
Teknisk beskrivelse:
Vinproducent: Bodegas y Viñedos Raúl Pérez
Vintype: Rødvin
Region: Castilla y Leon Bierzo
Land: Spanien
Klassifikation: Roble
Appellation: D.O. Bierzo
Drue type: 100% Mencia
Årgang: 2020
Alder på vinstokke: 100+ år
Markhøjde: 700- 750 m
Gæring og lagring: Vinen er gæret og lagret, med drueskindet, i gamle 300 liters franske egetræsfade i op mod 11 måneder.
Høstmetode: Manuelt
Alkoholindhold: 13.5%
Drikkemoden: Nu og frem til 12-16 år frem fra høståret
Serverings temperatur: 14-16 º C
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.