Beskrivelse
ABADAL 3.9 Tinto 2019 Vi de Finca Crianza økologisk rødvin, D.O. Pla de Bages, Catalonien fra Bodegas Abadal.
Abadal 3.9 Tinto 2019 Vi de Finca Crianza økologisk rødvin DOP (Denominacion de Origen Protegida) fra D.O. Pla de Bages er en single Vinyard vin lavet af 100% Cabernet Sauvignon økologiske druer.
Vingårdens terrasser af kalkstensjord på rødt ler ligger tæt inde i skoven og producerer en elegant vin med en dyb identitet, dens frugt forstærkes af den aromatiske og balsamiske indstilling med en mineralsk tilstedeværelse. Det får sit navn fra zone 3, plot 9. Lagres 12 måneder på nye egetræsfade (i et fint og ekstra fint egetræsfad). Alkoholprocent på 14,5.
Maceration i løbet af 10 dage ved en maksimal temperatur på 25 ºC. Gæringsarbejde med duer og delestage, intensivere druens rytme i begyndelsen for at favorisere en blid ekstraktion og på en progressiv måde.
Abadal 3.9 vinificeres separat i rustfri ståltanke, der styrer temperaturen og opretholder den traditionelle “dyppede hat” i gæringsdejen. Derefter ældes den på forskellige 1 og 2 år gamle franske og amerikanske egetræsfade i 12 måneder. Endelig hviler den i yderligere 12 måneder i flasken, før den kommer på markedet.
Vingårdens vin (Vi de Finca) er den højeste anerkendelse, som en vin kan modtage. Denne kvalifikation garanterer, at vinen er fremstillet med druer, der er dyrket på samme vingård på over 35 år gamle vinstokke på samme mark med særlige kvalitetskarakteristika for jord og klima og med en unik personlighed. Der skal følges et sæt protokoller vedrørende produktion, udbytte og kvalitet. Kun seks vingårde i Catalonien har opnået denne udmærkelse.
I tilfælde af Abadal 3.9 er det en af de ældste jordstykker i Abadal -ejendommen, et stykke jord med leret underlag blandet med flodsten.
Klima: Inden for et kontinentalt middelhavsklima midt i bjergene har Bages de ideelle betingelser for dyrkning af vinstokke: et enestående mikroklima, lav nedbør og stærke temperaturudsving samt leret og kalkholdig jord. Hans vine er imprægneret med balsamico noter af lavendel, timian og rosmarin. Disse aromatiske planter befolker fyrre-, ege- og holmegeskovene, der omgiver vinmarkerne. Disse særegenheder gør tiderne til et optimalt område til opnåelse af vine af stor værdi.
Abadal er en familiekælder født med kald til at lave vine, der udtrykker det unikke landskab: vinmarker i terrasser omgivet af skove, unikke traditionelle sorter med Picapoll og Mandó druer som vigtigste eksponenter og jord af ler med en stærk tilstedeværelse af sten.
I sin satsning på territorium som en måde at differentiere og identitet arbejder kælderen på at konsolidere vinfremstillingstraditionen i Bages-regionen med innovation og modernitet.
Håndværk: Abbedens vinmarker 3.9 De har den ejendommelighed at vokse i skovklædt terræn med kalkholdig jord på rødt ler. Disse er 30 år gamle vinstokke, der nyder lav nedbør og en markant temperatursvingning mellem dag og nat. Ved at kombinere traditionelle vinfremstillingsteknikker med state-of-the-art koncepter opnås en kvalitetsdrue med identitet. En drue, der, når den når sit optimale modningstidspunkt, vælges og høstes manuelt.
For øjet: har den en uigennemsigtig kirsebærfarve, balsamico toner og en krydret baggrund fra tønden.
På næsen: kombinerer elegant frugtagtige noter med krydrede, balsamiske og mineralske detaljer.
I munden: den er elegant, balsamico og mineral, bred og kraftfuld, med en lang finish med strejf af kakao og cassis.
Parring: Vi anbefaler det med hærdede, fåre- eller gedeoste. Stege, vildtkød, iberiske pølser, grillet rødt kød og kogt oksekød.
Udmærkelser for årgang 2017:
– 91 points in Guía Peñín 2018, a renowned wine guide
– 92 points in the wine guide Anuario de Vinos El País 2018
– 94 points in the 2018 ABC Wine Guide
– Inclusion in Millors 100 vins i Caves de Catalunya (a guide to Catalonia’s best 100 wines and cavas).
– Gold medal winner at CWSA in the category of Best Value 2017
– Gold medal +90 award by Gilbert and Gaillard 2017
I Catalonien er klassificeringen som en “Vi de Finca”, en ejendomsvin, den højeste udmærkelse, som en vin kan modtage. Denne klassificering tildeles vine, der er fremstillet af druer fra samme vinmark, og som følger et sæt protokoller vedrørende produktion, udbytte og kvalitet. De udvalgte vine har et solidt og mangeårigt ry inden for sektoren og har opnået national og international prestige. Kun seks vingårde i Catalonien har opnået denne udmærkelse.
Fakta:
Land: Spanien
Område: Catalonien
Klassifikation: DOP (Denominacion de Origen Protegida) Pla de Bages.
Årgang: 2019.
Vinifikation: Druerne høstes i små kasser og kort macereret i temperaturkontrolleret tanke. Separat gæring ved kontrolleret temperatur, lageret i 12 måneder i franske og amerikanske egetræsfade.
Druer: 100% Cabernet Sauvignon.
Kendetegn: Dyb rubinrød, aromaer af blomme, modne ribs og mynte, lang mineralsk eftersmag.
Lagringstid: 12 måneder på egetræsfade (70% fransk eg og 30% amerikansk eg)
Vinavl: Økologisk
Fødevareanbefaling: oksekød, kraftige oste, stærke retter.
Serveringstemperatur: 14-16 °C.
Analyseværdier i g/l: Totalt syreindhold: 4,5 – totalt restsukker: 2,3.
Holdbarhed (estimeret) fra høstår: 15 år.
Indikation af allergener: indeholder sulfitter.
Alkoholindhold: 14,5% vol.
Udmærkelser: GUIA PENIN ISSUE 2022: 91 point (årgang 2018)
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.