Beskrivelse
Tilenus La Florida Crianza, 2019 er en vin, der er raffineret og elegant som en Bourgogne, men koncentreret, rig og kraftig som Ribera del Duero.
Denne vin hører til Bodegas Estafania og er produceret af en af de ypperste af sin slags i Bierzo i det nordvestlige Spanien. Den består af 100% Menzia druer. Vinen er en enkelmark vin. Har ligget 12 måneder på franske egetræsfade og derefter 12 måneder på flaske og holder et alkoholindhold på 14%. Serveres bedst tjent ved en temperatur mellem 15 ° C og 17 ° C.
Tilenus La Florida Crianza 2019 fra Estefania er lavet af Raul Perez, som i både 2014 og 2015 er udnævnt til “The best winemaker in the world”.
Raúl Pérez
Hvis der er ét navn, der i disse tider klinger inden for den spanske vinverden, er det uden tvivl Raúl Pérez.
Pérez er vel at betegne som forgangsmanden for stilændringen i Bierzo i det nordvestlige Spanien, hvor vinene førhen gik under begrebet ”Ribera del Bierzo.”
Navnet siger alt! Vinene var dengang typisk overgjorte, pumpede og særdeles fadprægede.
Med en helt anden tilgang til vindyrkning og ikke mindst vinificering er stilen i Bierzo i dag langt mere alsidig. Og lige præcis dette kan man give Pérez stor kredit for.
Af disse årsager har Pérez også fået særdeles rosende omtale en lang række medier; I 2014 blev han kåret som “Winemaker of the year” af Der Feinschmecker. Året efter modtog han titlen som “Winemaker of the world” af Bettane+Desseauve. Og senest i 2019 startede Decanter sin artikel om selvsamme person med følgende ord: “Er Raúl Pérez verdens bedste vinmager?”
Smagsnoter:
Farve: Mørk rød med okker farve nuancer.
Aromaer: Intense aromaer af modne røde frugter, fint fransk eg, krydderier og røg.
Smag: Yderste velsmagende. Den er Kraftfuld, dynamisk, varm og vedholdende.
Velegnet til: lam, svin, oste, æggeretter, tapas, vildt
Teknisk beskrivelse:
Vinproducent: Bodegas Estefania
Vin type: Rødvin
Region: Castilla y Leon Bierzo
Land: Spanien
Klassifikation: Crianza
Appellation: D.O. Bierzo
Drue type: 100% Mencia
Årgang: 2019
Alder på vinstokke: 60-80 år, enkelmarkvin
Fadlagring: 12 måneder
Flaskelagring: 12 måneder
Høstmetode: Manuelt
Alkoholindhold: 14.0%
Drikkemoden: Nu og frem til 12-16 år frem fra høståret
Serverings temperatur: 15-17 º C
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.