Beskrivelse
Lavia+ 2016 økologisk Monastrell er baseret på 100% økologisk Monastrell-druer fra 40 år gamle vinstokke. D.O. Bullas ligger sydvest for Valencia.
Duft og smagsnoter:
Ved næsen udtrykker vinen sin intensitet med noter af røde og sorte bær, eukalyptus og peber. Vinen er afbalanceret med en stærk tilstedeværelse af røde og sorte bær. Silkeagtig, frisk og lang finish.
Vinen har en intens dyb kirsebærfarve. Vinen har brug for tid til at afsløre alle dens aromatiske nuancer. I indledningen i munden, viser den sin mineralske karakter, når den får tid i glasset, udvikler der sig nuancer af rosmarin og slutter med noter af tobak og cigarboks. Den er frisk og kraftfuld med stor struktur, fyldig, men ikke aggressiv. En langvarig og vedvarende finish efterfulgt af mineralske og jordet fornemmelser.
Kirsebærrød farve med medium dybde. Intens bukét med balsamico aromaer (ceder) fra den franske egetræsaldring. Afbalanceret mundfornemmelse af nødder, mandel og peber. Tanninerne er behagelige og elegante.
Lavia+ 2016 økologisk Monastrell gæres i rustfri ståltanke og derefter lagret i 12 måneder på franske egetræsfade. Druerne er håndplukket og håndsorteret inden fermentering i store 500 l. åbne kar.
Velegnet til: lam, gris, lam, bløde oste, oksebøffer
Ratings:
Parker: 2005 og 2006 fik 90 points
Guia Penin: 2006 fik 90 points, 2008 fik 94 points
Teknisk Beskrivelse:
Vinproducent: Bodegas Lavia
Vin type: Rødvin
Region: D.O. Bullas
Land: Spanien
Årgang 2016
Kategori: Crianza
Drue type: Baseret på 100% økologisk Monastrell
Alder på vinstokke: Monastrell 40 år.
Markhøjde: 750m
Gæring i rustfri ståltanke og derefter lagret i 12 måneder på franske egetræsfade.
Alkoholindhold: 15%
Drikkemoden: Nu og frem til 2028
Serverings temperatur: 15-17 º C
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.