Beskrivelse
CAVA Joan Sardà Brut Nature Reserva økologisk mousserende hvidvin, D.O. Pendés, Joan Sardà Winery
CAVA Joan Sardà Brut Nature Reserva økologisk mousserende hvidvin er en blanding af 50% Xarel·lo, 35% Macabeo og 15% Parellada druer. Joan Sardà er et winery, der har til formål at nærme sig dette vinområde med et nyt og anderledes udseende med fokus på fremstilling af hvidvine og mousserende vine. Alkohol på 11,5 %.
Denne cava reserva har stemningsfulde dufte af akacieblomst, gul blomme og saltede mandler på næsen. Lavet efter den traditionelle mousserende vinmetode og lagret i 24 måneder på bærme, viser denne mousserende vin rig frugtplantagefrugtkarakter, snøret med mandel og brioche. Afbalanceret og elegant med en lokkende cremet mousse og en forfriskende frugtsmag.
Vi laver vine, der udtrykker mangfoldigheden af de traditionelle sorter opnået fra forskellige områder i Penedés-regionen. Vi arbejder omhyggeligt med udarbejdelsen og søger efter en delikat og frisk fortolkning af vinene. Vi ønsker også, at de skal udtrykke den årgang, de blev lavet i.
Med en gylden farve og en fin og elegant velintegreret boble præsenterer denne cava sig frisk og frugtagtig. Fremstillet på traditionel vis ved hjælp af Macabeo-, Xarel·lo- og Parellada-druer i perfekt balance.
På næsen er den intens med noter af hvid frugt og gul frugt, mens minder om friske urter dukker op. På munden er den dyb, udtryksfuld og elegant.
I ganen er den dyb, udtryksfuld og elegant. Vinen besidder en stor kompleksitet på grund af sin lange aldringsproces mellem 26 og 30 måneder og med en markant friskhed og delikat eftersmag.
Blandingerne er udformet med henblik på volumen og struktur, friskhed, surhed og aromatisk potentiale. Søgning efter aromatisk kompleksitet med en god balance mellem primære og sekundære buketter, hvilket forstærker tilstedeværelsen af de forskellige sorters buketter.
Når druen når kælderen, afstilkes druen og knuses, og der udføres en kort pellikulær maceration i kulde for at ekstrahere det maksimale aromatiske potentiale. En blid presning udføres og derefter en statisk debourbage. Gæring i rustfri ståltanke i ca. 21 dage ved lav temperatur for at bevare sorternes buket.
Efter den traditionelle vinfremstillingsproces udføres tirage og mosten hviler i kælderen i 26-30 måneder, hvor lagringsprocessen finder sted ved en konstant kontrolleret temperatur indtil dens gorgement.
Joan Sardà-vingården blev grundlagt i 1927 og ligger i Alt Penedès-regionen i Catalonien i det nordøstlige Spanien. Alt Penedès er en enklave beliggende mellem byerne Barcelona og Tarragona, og 20 km inde i landet fra Middelhavet. Bondegården fra det 17. århundrede er hjemsted for en topmoderne vingård, omgivet af 12 hektar vinmarker, der dyrkes økologisk og hovedsageligt er plantet med indfødte sorter.
Fakta:
Land: Spanien
Område: Catalonien
Apellation: D.O. Cava
Producent: Bodegas Joan Sardà
Vintype: Cava , hvid mousserende
Klima: Middelhavsområdet
Højde: 400-600m over havets overflade
Druer: 50% Xarel·lo – 35% Macabeo – 15% Parellada
Alkoholisk vol.: 11,5% vol. alc.
Lagring: 24 måneder
Sukkerindhold: 2,10 g/l
Samlet syreindhold: 3,60 g/l
Serveringstemperatur: 5-8ºC
Drikkemoden: Nu og 8 år frem fra høståret.
Indeholder sulfitter
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.