Maxale Primitivo Appassimento Puglia IGP 2016

99,00 kr.

Maxale Primitivo Appassimento Puglia IGP 2016

Et pletskud og brag af en Primitivo-fadbamse fra den syditalienske Puglia-provins, moderskibet for Primitivo-druen, som i vores Maxale leverer fuld smæk for skillingerne i en dybrød, kødfuld smagsstil uden den fjerneste angst for opulent charme og bamset fylde.

Maxale er uden omsvøb vinen til både gården og gaden. Luca Pomaro og winemaker Alessandro Michelon har med Maxale Appassimento anvendt “Il Giro del Piccolo-teknikken ” , hvilket i praksis betyder, at drueklaserne et par uger inden høsten drejes en smule ved håndkraft (samme bevægelse, som når kældermesteren drejer champagneasken), mens de stadig hænger på vinplanten.

Den lette ” strangulering” af drueklasen standser tilførsel af vand og næringsstoffer til druerne, som derfor naturligt udtørres og koncentrerer det naturlige sukkerindhold.

 

Out of stock

Beskrivelse

Maxale Primitivo Appassimento Puglia IGP 2016

Et pletskud og brag af en Primitivo-fadbamse fra den syditalienske Puglia-provins, moderskibet for Primitivo-druen, som i vores Maxale leverer fuld smæk for skillingerne i en dybrød, kødfuld smagsstil uden den fjerneste angst for opulent charme og bamset fylde.

Maxale Primitivo Appassimento Puglia IGP 2016 er uden omsvøb vinen til både gården og gaden. Luca Pomaro og winemaker Alessandro Michelon har med Maxale Appassimento anvendt “Il Giro del Piccolo-teknikken ” , hvilket i praksis betyder, at drueklaserne et par uger inden høsten drejes en smule ved håndkraft (samme bevægelse, som når kældermesteren drejer champagneasken), mens de stadig hænger på vinplanten.

Den lette ” strangulering” af drueklasen standser tilførsel af vand og næringsstoffer til druerne, som derfor naturligt udtørres og koncentrerer det naturlige sukkerindhold.

Maxale Appassimento er en opvisning i sødmefuld og og rund mundfylde, en duft og smagseksplosion med skudsalver af chokolade, kirsebær, brombær, muskatnød og ristede kaffebønner – alt bundet sammen uden aggressive tanniner og i en aldeles uprætentiøs smagsstil med inspiration fra californisk Zinfandel og utilsløret begejstring for egetræsfade.

Bedst til braiserede retter med krydderier og gerne serveret et pænt stykke under stuetemperatur for at dæmpe de 14,5 % alkohol. Er kamp- og drikkeklar her & nu!

Vinhulen.dk gav den 2 røde glas.

Frugtbombe. Perfekt til os, der kan lide et godt stykke kød, eller fuldfede oste.

 

 

Velegnet til:

God til

Teknisk beskrivelse:
Vinproducent: Luca Pomaro
Vin type: Rødvin

Årgang: 2016
Klassifikation: IGP
Region: Puglia
Land: Italien
Drue typer: 100% Primotivo
Drikkemoden: Nu og indtil 7-9 år efter høståret
Serveringstemperatur: 16 / 18º C

 

 

 

Yderligere information

Lande

Vintyper

Druetyper

Vinområder

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Maxale Primitivo Appassimento Puglia IGP 2016”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen