solavine.dk – mest økologisk vin
  • Kurv0,00 DKK

Om os

Teamet bag SOLA VINE har igennem en lang årrække haft en kæmpe passion for vin og ikke mindst vine fra den klassiske vin-verden. Vi synes, at det er tiden, hvor vi står på egne ben og introducerer sublime kvalitetsvine i Danmark. Vine, der normalt ikke har været på det danske marked eller genintroduceres for alle vinelskere.

Når man, som vi, har nydt vinens glæder gennem et langt liv, er der ikke andet at gøre end at satse resten af livet på, at denne nydelse skal fortsætte. Vin kan man få alle steder, tankstationer, supermarkeder, vinforretninger, webshops og små specialbutikker. Heldigvis konstaterede vi, at vin fra små producenter, som kun laver 15-30.000 flasker om året, ikke er specielt godt repræsenteret i Danmark og slet ikke, hvis de ovenikøbet skal være økologiske.

Derfor besluttede vi at gøre noget ved det og Sola Vine har set dagens lys. Vi har valgt hele tiden at være på mærkerne for at finde disse små vinproducerende og meget fagligt stolte mennesker, som brænder for at lave fremragende og spændende vin. Vi har fundet dem overalt i Europa og vi søger hele tiden videre, ikke bare i Europa, men også andre vinlande f.eks. i Syd- og Nordamerika, Sydafrika og Australien.

Den tid, hvor vinbønderne samlede deres høst og kørte den til det nærmeste cooperative vineri for at blive til ligegyldig billig konsumentvin i det lokale supermarked, vil om ikke mange år være historie i langt de fleste af de bedre vinområder.

Mange unge og yderst talentfulde vinproducenter træder i disse år ind på scenen for absolut fremragende vin. Arvtagerne, arbejder helt anderledes end deres forældre og bedsteforældre. De vil lave kvalitetsvin og kæler for at bringe merværdi til det færdige resultat. De dyrker, høster, forædler, tapper og producerer selv den færdige vin med al det engagement og den passion, som deres forfædre måske ikke altid var i besiddelse af. Frem for alt er de fleste af disse vinbønder drevet af et godt hjerte og en god naturlig respekt for den jord og det vejrlig, de er så afhængige af.

Det er i den sammenhæng, at Sola Vine kommer ind i billedet. Vi aftager ikke 100-200.000 flasker om året, som de store supermarkedskæder, men vi kan aftage lige nøjagtig så mange flasker fra disse mindre økologiske producenter, som vi kan sælge. Producenter som måske ikke tidligere har solgt deres vine på det danske marked. Vigtigst er det dog, at vi åbner for, at disse små eksklusive producenter kan få udbredt kendskabet til deres produkter gennem vores arbejde og distribution. Når du så, som kunde, ovenikøbet får et anderledes og langt mere spændende produkt, er det en jo vin-vin situation. Mere vin for dine penge.

 

Med venlig hilsen

Ann Dahl Gissel    Ove Hansen